Ponuda

Prozori i vrata
Lipic d.o.o

Dalmo 45

Sistem 45 DALMO je namijenjen za izradu prozora (otvaranje unutra), vrata (otvaranje unutra i vani) i fiksnih stijena. To je sistem profila bez prekinutog termičkog mosta, osnovne ugradbene dubine rama 45 mm.
Download kataloga
Lipic d.o.o

Termo 60

Sistem TERMO 60 je namijenjen za izradu prozora (otvaranje unutra), vrata (otvaranje unutra i vani) i fiksnih stijena. To je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovne ugradbene dubine rama 60 i 68 mm.
Download kataloga
Lipic d.o.o

Termo 65

Sistem TERMO 65 je namijenjen za izradu prozora (otvaranje unutra i vani), vrata (otvaranje unutra i vani) i fiksnih stijena. To je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovne ugradbene dubine rama 65 i 73 mm.
Download kataloga
Lipic d.o.o

Termo 65 VP

Dubina okvira: 65mm. Dubina krila: 65mm. Poliamidne trake: 18mm. Max. ispuna: 51.5mm. Izračun koeficijenta prolaza topline Uw. Prema prEN 10077-2 dimenzije vrata su 1100×2200mm. Ug=0.6 W/m2K. Uw=1.7 [W/m2K].
Download kataloga
Lipic d.o.o

Termo 85

Sistem TERMO 85 je namijenjen za izradu prozora (otvaranje unutra i vani), vrata (otvaranje unutra i vani) i fiksnih stijena. To je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovne ugradbene dubine rama 77 i 85 mm.
Download kataloga
Lipic d.o.o

Termo 85 SK

Sistem TERMO 85 SK je namijenjen za izradu prozora, balkonski vrata (otvaranje unutra) i fiksnih stijena. To je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovne ugradbene dubine rama 82 mm.
Download kataloga
Lipic d.o.o

Termo 85 S PLUS

Sistem TERMO 85 S plus je namijenjen za izradu prozora, balkonski vrata (otvaranje unutra) i fiksnih stijena. To je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovne ugradbene dubine rama 85 mm.
Download kataloga
Lipic d.o.o

Termo 85 VP

Dubina okvira: 85 mm. Dubina krila: 85 mm. Poliamidne trake: 45, 34 mm. Max. ispuna: 74 mm. Izračun koeficijenta prolaza topline Uw Prema prEN 10077-2 dimenzije vrata su 1100×2200 mm. Up=0.65 W/m2K. Uw=1.2 [W/m2K].
Download kataloga

Klizni sistemi

Lipic d.o.o

FR 18

Sistem FR 18 je namijenjen za ostakljivanje terasa, balkona i ugostiteljskih objekata te omogućuju nesmetano uživanje u pogledu. Mogućnost izvedbe s tri i pet krila, gdje je uvijek jedno krilo fiksno dok se ostala krila parkiraju iza prvog krila u otvorenom položaju.
Download kataloga
Lipic d.o.o

Harmo

Sistem HARMO je namijenjen za izradu kliznih prozora i vrata u dvokrilnoj, trokrilnoj, četverokrilnoj i šesterokrilnoj izvedbi. To je sistem profila bez prekinutog termičkog mosta, osnovne ugradbene dubine rama 45 mm za dvokrilnu i četverokrilnu izvedbu, 81 mm za trokrilnu i šesterokrilnu izvedbu.
Download kataloga
Lipic d.o.o

Inowa

Sistem INOWA je namijenjen za izradu otklopno kliznih vrata sa integriranim fiksnim dijelom. INOWA je sistem koji se odlikuje odličnim termičkim (Uw ≥1,1 Wm²/K) i statičkim karakteristikama (klasa C5 /B5). INOWA je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovne ugradbene dubine rama 156 mm.
Download kataloga
Lipic d.o.o

Termo 80

Sistem TERMO 80 je namijenjen za izradu kliznih prozora i vrata u dvokrilnoj, trokrilnoj, četverokrilno i šesterokrilnoj izvedbi. To je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovne ugradbene dubine rama 80 mm za dvokrilnu i četverokrilnu izvedbu, 124 mm za trokrilnu i šesterokrilnu izvedbu.
Download kataloga
Lipic d.o.o

Termo 120

Termo 120 je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovnih ugradbenih dubina ramova od 120 do 196.5 mm. Prekid termičkog mosta se postiže poliamidnim trakama od 14.8 mm i 22 mm (Termo 120), 20 mm i 28 mm (Termo 120-D).
Download kataloga
Lipic d.o.o

Termo 150

Termo 150 je sistem koji se odlikuje odličnim termičkim (Uw ≥1,0 Wm²/K) i statičkim karakteristikama (klasa C4 /B4). To je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovne ugradbene dubine ramova 150 mm i 233 mm.
Download kataloga

Ogradni sistemi

Lipic d.o.o

OF 60

Feal sistem ograda OF 60 namjenjen je za izradu balkonskih ograda. Širok izbor profila omogućuje izradu različitih tipologija. Mogućnost primjene na različitim prostorijama kao što su balkoni, terase, stubišta bilo na javnim ili privatnim objekitma.
Download kataloga
Lipic d.o.o

OF 80

Ograda OF 80 je inovativan sistem namjenjen brzoj i jednostavnoj izradi i montaži balkonskih i dvorišnih ograda konstruiran od međusobno spojenih aluminijskih profila. OF 80 odlikuje modularna izvedba i širok izbor lamela različitih dimenzija i oblika.
Download kataloga
Lipic d.o.o

OF 100

Ogradni sistem OF 100 je namijenjen za izradu staklenih ograda bez vertikalnih aluminijskih profila, koji istovremeno nudi potpunu transparentnost i neprekidan pogled a pritom zadržava visok stupanj sigurnosti prema važećim europskim sigurnosnim standardima.
Download kataloga

Zaštita od sunca

Lipic d.o.o

Grilje FEAL

Sistem FEAL GRILJE namijenjen je za izradu grilja za ugradnju ispred prozora i vrata. Aluminijske grilje su lagane, čvrste, postojane (karakteristike aluminija kao materijala i površinska zaštita), te su otporne na vremenske i ostale utjecaje. Jednostavne su i praktične za rukovanje, čišćenje i održavanje.
Download kataloga
Lipic d.o.o

Feal Sun 55

FEAL SUN 55 je sistem brisoleja sa pokretnim lamelama koje se mogu pokretati sukladno položaju sunca, te tako pružaju optimalnu zaštitu od sunca tijekom cijelog dana i osiguravaju ugodnost unutar objekta.
Download kataloga
Lipic d.o.o

Fiksni brisoleji i žaluzine

Moderna arhitektonska rješenja za urede, škole, bolnice i mnoge druge vrste javnih objekata često sadrže i velike ostakljene površine koje pružaju veće količine dnevne svjetlosti, osjećaj prostranosti te povećavaju udobnost i blagostanje ljudi.
Download kataloga
Lipic d.o.o

GH 40

Sistem GH 40 je namijenjen za izradu harmonika grilja, ali je također moguća izrada harmonika otvora s ispunom od stakla i drugih materijala u prostorima gdje nije potreban visok stupanj toplinske izolacije.
Download kataloga

Fasadni sistemi

Lipic d.o.o

50 FK

Fasada 50 FK je sistem za izradu kontinuirane ili strukturalne, samonosive, u cjelini zastakljene, toplo izolirane fasadne konstrukcije od aluminijskih profila.
Download kataloga
Lipic d.o.o

60 K

Fasada 60 K je sistem za izradu kontinuirane ili strukturalne, samonosive, u cjelini zastakljene, toplo izolirane fasadne konstrukcije od aluminijskih profila.
Download kataloga

Pregradni sistemi

Lipic d.o.o

AD 60

Sistem AD 60 se koristi za izradu unutarnjih vrata s drvenom, staklenom i panel ispunom. Prednost sistema je u mogućnost ugradnje na zidove različitih debljina od 100 mm od 250 mm. Krila vrata mogu biti izvedena u potpunosti od drvene ili staklene ispune, ili ispuna može biti unutar aluminijskog okvira krila.
Download kataloga

Namjenski profili

Lipic d.o.o

Prozorske klupice

Aluminijske vanjske prozorske klupice služe kao okapnice al. otvora na vanjskoj ovojnici objekta, a glavna im je funkcija zaštita parapeta u području prozora i vrata, sprječavanje ulaska oborina pod okvir prozora i slijevanje vode po fasadi.
Download kataloga

Nenamjenski profili

Lipic d.o.o

Profili opće namjene

U profile opće namjene pripadaju profili standardnih oblika (puni pravokutni, kvadratni i okrugli profili, L,T i U profili, te pravokutne, kvadratne i okrugle cijevi. Osnovna legura profila opće namjene je EN AW 6060.
Download kataloga